Tájékoztató az ebolával kapcsolatban | Dentosz.com

Cikkek a Dentosz-tól

Olvassa el megjelenéseinket, cikkeinket

Tájékoztató az ebolával kapcsolatban

Az alábbiakban adjuk közre a svájci Saniswiss gyártó cég rövid tájékoztatását a Biosanitizer fertőtlenítő termékcsalád Ebola vírussal szembeni pozitív hatásosságával kapcsolatban, mellyel reméljük megnyugtathatjuk Önöket a jelenlegi helyzetet illetően ezzel a betegséggel, kórokozóval való félelemmel szemben!

Ebola-vírus

Az Ebola egy súlyos lázat okozó vírus, mely az esetek 50-90%-ában halálos kimenetelű. A vírust először 1976-ban azonosították Zaire-ban, a mai Kongó Demokratikus Köztársaság területén. Az eddigi legnagyobb Ebola fertőzéses járvány 2014.márciusban, Guineában tört ki és terjedt tovább egész nyugat Afrika területeire ez idáig.

2014. augusztus 4-ig összesen 1.711 fertőzéses esetet jelentettek a WHO-nak és 932-en már belehaltak az agresszív betegség következtében, de ez a szám hónapról hónapra növekszik.

Tünetek

A genfi Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a tipikus tünetek: láz, nagyfokú gyengeség, torokfájás, fejfájás és izomfájdalmak, később hányinger, hasmenés, bőrirritáció jelentkezik

Extrém esetekben belső és külső vérzést okoz, valamint a vese és a máj működését befolyásolja. A tünetek észlelése jelentkezhet már két nap múlva, de akár három hét is eltelhet a fertőzéstől számítva.

A fertőzés terjedése

Az Ebola vírus a fertőzött test váladékaival, testnedveivel való közvetlen fizikai érintkezéssel terjed tovább, mint például: vér, vizelet, hasmenéses széklet, nyál, izzadtság vagy verejték. Ez azt jelenti, hogy minden ember aki közeli, közvetlen kapcsolatba kerül fertőzött személlyel, magas kockázati valószínűséggel szintén megfertőződik. Ugyanakkor, az Ebola vírus nem terjed tovább a levegőben, mint például az influenza vírus. Mindamellett, az állatok is megfertőzhetik az embereket A majmok, a denevérek, főleg a gyümölcsevő denevér és az antilopok különösen kockázatos kategóriába soroltak.

 

A WHO jelenlegi, legfrissebb besorolása szerint, az aktuális besorolási fokozat nemzetközi közösségi egészségügyi kockázat

2014. augusztus 8.-án Genfben a WHO deklarálta, hogy az Ebola járvány nemzetközi közösségi egészségügyi kockázat. Ilyen eddig csak kétszer fordult elő az elmúlt években!

Egyszer 2009-ben a madárinfluenza Ázsiában való kitörésekor, a másik pedig májust megelőző hónapban azután, hogy néhány gyermekbénulásos eset történt a világ különböző államaiban

Ez a besorolási kategória lehetővé teszi a WHO számára, hogy világszerte kötelező érvényű, kötelezően betartandó szabályozottságot vezessen az Ebola vírus elleni küzdelemben.

 

A Saniswiss termékek aktívak az Ebola vírus ellen

Eddig semmilyen speciális tesztet nem végeztünk az Ebola vírus ellen. Az Ebola vírus burkos-vírus és a legtöbb Saniswiss antimikróbiális fertőtlenítő terméknek, a hatásossága szerinti elvárások alapján

meg kell ölnie, el kell pusztítania az Ebola vírust, a burkos vírus mivolta miatt, mivel a burok érzékeny az oxidációra, különösen a mi kiterjesztett, megnövelt oxidatív BHP-technológiánkra.

 

Ezért várható el az Ebola vírus elleni hatásosság minden Saniswiss terméktől, mely hatásos a vírusok ellen, mint

  • Saniswiss biosanitizer S felület fertőtlenítő
  • Saniswiss biosanitizer S-kendő,
  • Saniswiss biosanitizer F felmosó fertőtlenítő,
  • Saniswiss biosanitizer I műszer és fúró fertőtlenítő,
  • Saniswiss biosanitizer E ,
  • Saniswiss biosanitizer H kézfertőtlenítő,
  • Saniswiss biosanitizer A elszívó fertőtlenítő .

 

Bízunk benne, hogy fenti információk segítik a jobb megértést és hozzájárulnak a nagyobb biztonság elérésének lehetőségéhez

 

Jerome Weill – CEO