Cikkek | Dentosz.com

Cikkek a Dentosz-tól

Olvassa el megjelenéseinket, cikkeinket

Tájékoztató az ebolával kapcsolatban

Az alábbiakban adjuk közre a svájci Saniswiss gyártó cég rövid tájékoztatását a Biosanitizer fertőtlenítő termékcsalád Ebola vírussal szembeni pozitív hatásosságával kapcsolatban, mellyel reméljük megnyugtathatjuk Önöket a jelenlegi helyzetet illetően ezzel a betegséggel, kórokozóval való félelemmel szemben!

Tovább a cikkhez

3 vegyszer, amivel naponta mérgezi önmagát és a környezetét!

Első a felületfertőtlenítő, amitől általában szúrós szag van a rendelőkben. Fogalmazzunk egyszerűbben: büdös van. Ebbe a büdös rendelőben várja a pácienseket? Vajon mennyire vonzó ez számukra? De a tönkretett levegővel más gond is van.

A felületfertőtlenítők sokszor veszélyes vegyi árunak számítanak. Sok bennük a környezetre és az emberre káros anyag. Amikor ezek az anyagok (kvaterner ammónium só, fenol, aldehideket) bekerülnek a levegőbe, akkor nem csak a levegőnek lesz kellemetlen szaga. Olyan tünetek is felmerülhetnek, mint a fejfájás, a koncentráló képesség csökkenése, légzőszervi irritáció, köhögés, szemirritáció, szédülés, kimerültség, vagy akár tüdő károsodás.

Tovább a cikkhez

A Fertőtlenítés Tönkre Teszi az Eszközöket és Bőrünket is

A fertőtlenítés szerepe a fogászatokban nem csak a kötelező ANTSZ előírás és ellenőrzések miatt fontos. A rendelőre vonatkozó higiénés előírásokat be kell tartatni minden munkatárssal és folyamatosan ellenőrizni.

Hogy miért fontos ez Önnek? Nem csak a páciensek és a szakorvosok védelmében, hanem az Ön praxisának biztonsága és megítélése miatt.

Tovább a cikkhez

Új kihívások – Új válaszok a fogászati fertőtlenítés területén

Napjainkban már nem csak a biztonság számít. A biztonság mellett egyre nagyobb követelmény a környezetbarát megoldások választása, az egészségünk védelme, de nem csak a fertőzés megelőzése során, hanem a fertőtlenítőszerek használata során is. A biztonság mellett ma már elvárt a jövőért történő felelősségvállalás, a felelős gondolkodás, a felelősségteljes fertőtlenítő használat. Ma már a halálos baktériumok jelentik az egyik legnagyobb fenyegetettséget az egészségügyi kezelések során. A keresztfertőződések, az egyre több rezisztens mikroorganizmusok már egyre nagyobb igényt követelnek a megnövelt biztonságért, fokozottabb megelőzésért a fogászatban is.

Tovább a cikkhez